Çocuğunuzu İngilizce öğrenmek için yurtdışına göndermenizin birçok sebebi vardır çünkü günümüzde İngilizce hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş ve iş hayatında başarı için en önce aranan özellikler birisi olmuştur. Ayrıca, bir insanın farklı bir ülkede eğitim alıyor olması ve orada yaşamını sürdürmesi de bireysel gelişim açısından oldukça önemli bir adımdır. 

 

Bugün English Time olarak çocuğunuzun yurt dışında okumasının onun geleceği için çok önemli olduğunun 10 kanıtını sizin için sıraladık. Hadi, hep beraber inceleyelim. 

 

1. Yurtdışında İngilizce Öğrenmek Doğal Bir İngilizce Konuşmak için En Önemli Adımı Atmak Demektir

Geçmişin aksine günümüzde İngilizce öğrenmek için yurt dışına çıkmaya tabi ki gerek yoktur. Birçok dil okulu ve online platformlar ile yurt dışı sizin ayağınıza gelebilir ve farklı ülkelerden öğretmenler ile ders alabilirsiniz. Buna rağmen İngilizce ile iletişimde olacağınız süre ve kullanılacak olan dilin doğallığı yurtdışına çıkmaya göre çok sınırlı kalacaktır. Sonuçta online çözümler, farklı bir ülkede İngilizce ile nefes alıp yaşamanın yerini tutmayacaktır. Dili yerinde öğrenmeniz, her saniye onun ile iletişime geçmenizin gerekmesi ve yeni iletişim yollarını deneyimlemeniz demektir. Bu yüzden doğal bir İngilizce öğrenimi için yurtdışına gitmek kadar faydalı bir yöntem hala bulunmamaktadır. 

 

2. Yeni Bir Kültür ile Beraber Yaşamak Çocuğunuza Küresel Bir Bakış Açısı Kazandıracaktır

Farklı bir ülkede yaşamak demek oranın kültürünü ve yaşam tarzını birinci elden tecrübe etmek demektir. Bu da çocuğunuzun küresel bir birey olarak gelişmesi için altın bir fırsat olacaktır. Farklı kültürleri ve bakış açılarını tecrübe eden bireyler hayatlarındaki sorun ve fırsatları birden farklı bakış açısı ile değerlendirebilirler. Bu da hayatta daha başarılı kişiler olmalarını sağlar. Ayrıca iş verenler için aranan bir numaralı özelliklerden birisi de uluslararası kişiler ile iletişime geçebilecek bireysel elemanlardır. 

 

3. Çocuğunuzun Sorumlu ve Bağımsız Bir Birey Olması için En Çok İhtiyacı Olan Tecrübedir Yurtdışı! 

Sonuçta çocuğunuz bütün hayatı boyunca sizin ile beraber yaşayamaz ve eninde sonunda bir birey olarak sorumluluk alması gerekir. Bu adım için çocuğunuzu en iyi hazırlayabilecek tecrübe ise farklı bir ülkede kendi başına hayatta kalmayı denemesi olacaktır. Tanıdığı herkesten binlerce kilometrede olacağı için çocuğunuz istemese bile sorumluluk almak zorunda kalacaktır. Bu da onu gelecekteki zorluklara hazırlayacak en önemli etken olacaktır. 

 

4. Yurtdışındaki Eğitim ve İş Fırsatları için Daha İyi Bir Aday Olmasını Sağlayacaktır 

Özellikle gelecekte çocuğunuzun farklı bir ülkede yaşamak, okumak veya çalışmak gibi bir düşüncesi varsa kendisini buna hazırlayacak en önemli adım öncelikle kısa bir süre ile başka bir ülkede yaşamanın nasıl bir macera olduğunu deneyimlemesi olacaktır. Örneğin, çocuğunuz 3 aylık bir yaz programına katılarak o ülkeyi kısa bir süreliğine deneyimleyebilir ve kendisi gelecek için daha iyi bir şekilde hazırlayabilir. Ayrıca yurt dışında bulunan iş verenler ve okullar daha önce yurt dışında bulunmuş birisini ilk kez yurt dışına çıkacak birisine göre daha çok tercih edecektir. 

 

5. Çocuğunuz için Olabilecek En İyi Eğitim Yurtdışında Bulunur

Yurtdışında eğitim almanın çocuğunuzun kariyerine olacak faydaları dışında aslında orada bulunan eğitimin onun için en iyisi olması da bulunur. Konu eğitim olunca akla gelen ülkelerin ve okulların hepsi Avrupada bulunur. Çocuğunuzun İngilizce eğitimini yurtdışında alması onun İngilizceyi en iyi şekilde öğrenmesi ve en modern teknik ve materyaller ile eğitim alması demektir. 

 

6. Çocuğunuzun İngilizce Konuşmayı Yurtdışında Öğrenmesi Daha Fazla İnsan ile İletişim Kurması ve İletişim Yeteneğini Geliştirmesi Demektir 

Çocuğunuz yurtdışında eğitim alması demek hayatının her saniyesinde insanlar ile iletişim kurması demektir. Ayrıca bu insanların farklı bir ülke ve kültürden olması çocuğunuzun başarılı bir ilişki kurmak için daha çok çaba sarf etmesini gerektirecek demektir. Bu da çocuğunuzun iletişim yeteneğini ülkesinde bulunmasından çok daha fazla geliştirmesi demektir. Yurtdışında eğitim aldıktan sonra çocuğunuz insanlar ile iletişim kurar iken daha başarılı ve etkili bir birey haline gelecektir. 

 

7. İkinci Bir Dil Öğrenmek Çocuğunuzun Hafıza, Zihinsel Kapasite ve Öğrenme Hızını Geliştirir 

Yapılan birçok araştırmanın sonuçları göstermiştir ki birden çok dil konuşan insanlar zihinsel işlemleri daha etkili ve hızlı bir şekilde gerçekleştirir. Ayrıca dil öğrenmek bir bireyin hafıza kapasitesi ve öğrenme hızını da arttırır. Bu da aslında ikinci bir dil öğrenmenin farklı kültürler ile iletişime geçmenin dışında aynı zaman çocuğunuzun akademik kariyeri için de önemli bir gereklilik olduğunu gösterir. 

 

8. İkinci Bir Dil Öğrenen Çocuklar Daha Yüksek Bir Empati Kapasitesi Gösterir 

İkinci bir dil öğrenmek ve özellikle bunu farklı bir ülkede gerçekleştirmek çocuğunuzun duygusal yönünün gelişmesini etkileyecektir. Farklı bir ülkede yaşamak her zaman çok kolay olmayabilir. Özellikle kendi kültürünüzden çok farklı bir toplumda bulunuyorsanız onların yaşam tarzını ve geleneklerini anlamak için sürekli empati kurmanız gerecektir. Bu da çocuğunuzun empati kurabilme yeteneğini hiç olmadığı kadar geliştirecektir.