Günümüzde İngilizce eğitimi çok önemli bir kavram haline gelmiştir ve birçok aile çocuklarını İngilizce öğrenmeleri için farklı farklı dil okullarına gönderirler. Günümüz çocukları ise telefonları ile oyun oynamayı çok severler ve yanlarından bir saniye bile ayırmazlar. Peki size İngilizce öğrenmeyi ve telefon oyunlarını birleştirecek uygulamalar olduğunu söylesek ne derdiniz? Bu uygulamaları kullanarak çocuklarınızın İngilizce öğrenmeye olan heyecanlanlarını canlandırabilir ve onları okulları dışında da gönül rahatlığı ile destekleyebilirsiniz. Bu uygulamalar bütün yaşlardaki çocuklara uygun olmakla beraber en küçük çocuklarımız bile onları rahatlıkla kullanmaya başlayabilir ve oyun oynarken İngilizceyi öğrenebilirler. 

1. Lingokids - English for Kids

Bu uygulamayı kullanarak aileler çocukları için özel programlar oluşturabilir ve Lingokids’in sunduğu 1000’den fazla oyun, müzik ve videolara erişebilirler. Çocuklar Lingokids ile tamamiyle eğlenceli oyunlar ve müzikler ile İngilizceyi öğrenirken aileler onların ilerleyişlerini takip edebilir ve Lingokids’in forumlarında diğer aileler ile iletişime geçerek fikir alışverişlerinde bulunabilirler. 

 

2. Speakia: Kids English Fun

Speakia, çocukların İngilizce öğrenimi için eğlenceli ve basit olan bir başka uygulamadır. Bütün dil becerilerine hitap eden Lingokids’in aksine Speakia konuşma ve dinleme becerisine hitap eder. Çocuklar Speakia’nın ilginç ve renkli hikaye kitaplarını dinleyerek uygun cevapları bulmaya çalışırlar. Speakia çocuklarınızın her gün İngilizce konuşması için çok faydalı bir uygulamadır. 

 

3. Timmy's Learning New Skills

British Council tarafından tasarlanan bu uygulama İngilizce öğrenimini aynı zamanda motor becerilerin öğrenimi ile birleştirmesinden dolayı çok etkilidir. Çocuklar İngilizce öğrenirken aynı zamanda farklı renkleri ve şekilleri sınıflandırmayı öğrenir ve yapboz şeklinde oyunlar ile çözümleme yeteneklerini geliştirebilirler. Böylece çocuğunuzun dil, el-göz koordinasyonunu ve hafızasını geliştirirken, kelime dağarcığını genişletir. Aynı zamanda Youtube serisine sahip olan uygulama, özellikle küçük çocuklar için çok faydalı olabilecek bir seçimdir. 

 

4. Endless Alphabet 

Endless Alphabet uygulaması okumayı yeni öğrenen çocuklar ve anaokulu çocukları için mükemmel bir seçimdir. Bu eğlenceli uygulamayla ABC'leri ve alfabeyi öğrenmek çocuk oyuncağı haline gelir. Sevimli görselleri, renkli yaratıkları ve yumuşak ses ve ses efektleri ile her kelime etkileşimli bir bulmaca haline gelir. Böylece çocuklar İngilizce alfabeyi ve kelimeleri eğlenerek ve oynayarak öğrenirler. 

 

5. Reading Eggs

Reading Eggs uygulaması diğer uygulamalara kıyas ile daha çok okuma üzerine kurulmuş bir sisteme sahiptir. Renkli hikayeleri, müzikleri ve oyunları çocuklar tarafından sevilirken İngilizce öğrenimi için faydalı olması ile aileler tarafından tercih edilir. Aynı zamanda writing aktiviteleri bulundurması diğer uygulamalara kıyasla okuma ve yazmayı yeni öğrenen çocuklar için daha iyi bir tercih olmasını sağlayabilir. 

 

6. Duolingo ABC

Popüler Duolingo uygulamasının çocuklar için uyarlanmış versiyonu olan Duolingo ABC, çocuklar için uygun kelimeler, cümleler ve hikayeler içerir. Çocuklar oyunlaştırılmış bir sistem ile İngilizceyi öğrenirken bu yapıları pratik etmek için birçok fırsata sahiptir. 

 

7. Studycat: Learn English for Kids

Bir kez daha konuşmaya odaklanan bir uygulama olan Studycat, diğer uygulamalardan farklı olarak telaffuza büyük bir önem verir. Bu uygulamanın renkli görselleri ve karakterleri ile İngilizce konuşmayı eğlenerek pratik yapan çocuklar aynı zamanda doğru telaffuz şekillerini de öğrenmiş olur. Bunun yanında okuma, kelime bilgisi ve heceleme için de oyunlar içeren Studycat denenmeye değer bir uygulamadır. 

 

8. LearnEnglish Kids

British Council tarafından sunulan bu uygulama, İngilizcenin bütün becerilerine hitap eder. Oyunlardan, müziğe, öğrenme videolarına kadar bütün her şeyi bulmak kolaydır. Ayrıca uygulama içeriğinin British Council tarafından hazırlanması, öğretilen bilgilerin doğru ve güncel olduğunun bir numaralı garantisidir. 

 

9. Teach Your Monster to Read

Canavarınıza Okumayı Öğretin, çocuklar için fonetik ve okuma oyunudur. Alfabe ve harfleri öğrenirken mükemmel bir seçim olan bu uygulama özellikle 3-6 yaş arası küçükler için okumayı öğrenmeyi eğlenceli hale getiren renkli bir çocuk okuma uygulamasıdır.

 

Çocuklar, üç okuma oyununda büyülü bir yolculuğa çıkmak için kendi benzersiz canavarlarını yaratırlar ve yol boyunca bir dizi renkli karakterle tanışırken İngilizce becerilerini geliştirerek okumayı öğrenirler. Uygulama ayrıca, çocukların İngilizce ses bilgilerini geliştirmelerine yardımcı olan bir dizi mini oyun içerir.

 

10. Khan Academy Kids

Dünyaca popüler olan Khan Academy tarafından tasarlanan Khan Academy Kids, çocukların İngilizce öğrenimi için gerekli bütün becerileri içerisinde bulundurur. Oyunlardan, okuma ve dinleme parçalarına her türden içerik bulunduran Khan Academy Kids renkli görselleri ile çocuklar için mükemmel seçimlerden bir diğeridir.