Söz konusu çocuklara İngilizce öğretmek olduğunda, birçok yanlış bilinen gerçek ne yazık ki hala kulaktan kulağa dolaşıyor. İnsanlar çocukların İngilizce öğrenemeyeceğini düşünürken bilim ve araştırmalar bunun tam tersini söylüyor. İnsanların düşüncelerinin aksine çocuklar sünger gibidir; sürekli yeni bilgileri özümseyerek öğrenirler. Beyinleri, dil edinimi ve sosyal-duygusal öğrenmeye odaklanmış kaygılar ve farklı düşünceler ile darmadağın değildir. Bu, iki yaşındaki çocuğunuzun ikinci bir dil edinme ve öğrenme yeteneğinin aslında sizinkinden çok daha üstün olduğu anlamına gelir! 

Bugün English Time ile Beraber Bu Doğru Bilinen Yanlışlardan Beş Tanesini Beraber İnceleyeceğiz.

 

Doğru Bilinen Yanlış 1: Çocuklar Aynı Anda İki Dil Öğrenemez ya da Türkçe Yazmayı Öğrenmeden İngilizceyi Öğrenmemelidir! 

Gerçek: Çocuklar aynı anda birden fazla dili oldukça etkili bir şekilde öğrenebilir. Hatta birden fazla dil bilerek yetişen çocukların akademik ve sosyal olarak daha başarılı bireyler olduğu birçok kez kanıtlanmıştır. Aynı anda iki dil öğrenimi çocuğun hafızasını güçlendirir ve karmaşık düşünce yapılarına daha kolay alışmalarını sağlar. Bundan dolayı aslında çocukların aynı anda iki dil öğrenmesi, sadece Türkçe öğrenmelerinden daha faydalıdır! Bu yazı yazmayı öğrenmeleri içinde aynıdır. Çocuklar için İngilizce veya Türkçe yazmanın bir farkı yoktur. Hatta iki yazı türünü beraber öğrenmeleri onların yazı yazmayı daha hızlı öğrenmelerini bile sağlayabilir! 

 

Doğru Bilinen Yanlış 2: İngilizce Öğrenmek Çocuklar İçin Eğlenceli Değildir.

Gerçek: Çoğu insan İngilizce öğrenmenin kendi ortaokul ve lise zamanlarından hatırladıkları gibi olduğunu düşünür. Bu ne yazık ki bazı okullarda hala doğru olsa da çoğu modern kurum ve English Time’da kesinlikle böyle değildir! English Time olarak öğrenirken eğlenmenin  tüm öğrenciler için gereklilik olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu özellikle çocuklar için çok gerçek bir gerekliliktir. English Time’da çocuklar çeşitli etkileşimli alıştırmalara ve konuşma etkinliklerine dayanan küçük sınıflarda İngilizce ile eğlenirken öğrenirler. Ayrıca ailelerimiz her noktada, öğrenci ilerlemeleri hakkında geri bildirim alır ve uzman öğretmenlerimiz ve kişisel öğretmenlerimiz gerektiğinde yakın rehberlik ve destek sunar. Çocuğunuzun fazladan zamanı olduğunda, ekstra tamamlayıcı derslere girebilir veya kurumumuzdaki eğlenceli sosyal kulüp etkinliklerine katılabilir. 
 

Doğru Bilinen Yanlış 3: İyi İngilizce Bilen Çocuklar İyi İngilizce Bilen Ailelerden Gelirler. 

Gerçek: Çocuğunuzun iyi bir İngilizce yeteneğine sahip olması için sizin iyi bir İngilizce bilmeniz gerekli değildir. Günümüzde çocuklara İngilizce öğretmek için kullanılan bir çok kitap, uygulama ve video serileri vardır. Aslında çocuğunuza İngilizce öğretmek için bunlardan birini bile seçebilirsiniz. Çocuğunuz ile beraber İngilizce öğrenebilir böylece çocuğunuz ile olan bağınızı daha da güçlendirebilirsiniz! Bu aslında çocuğunuz ile kaliteli ve eğlenceli bir zaman geçirmenin de mükemmel bir yoludur. Aynı zamanda çocuğunuzla beraber English Time’a gelebilir, kursumuzda aynı çatı altında beraber İngilizce öğrenebilirsiniz! English Time’da çocuğunuz İngilizceyi eğlenerek ve yaşıtları ile iletişim kurarak öğrenir.

 

Doğru Bilinen Yanlış 4: Çocuklar İngilizce Öğrenirken Çekingen Hissedebilir! 

Gerçek: Yaygın olarak kabul edilen bir inanç olsa da, kesinlikle doğru değildir! Çocuklar doğal olarak öğrenmeye ve yeni şeyler keşfetmeye yönelik bir yapıdadır. Yeni bir dil öğrenmeleri onlar için çekingenlik hissine sebep olmaz! Tam tersi araştırmalar tekrar tekrar göstermiştir ki İngilizce öğrenen çocuklar yaşıtları ile daha fazla zaman geçirdikleri için okul ortamlarında belirgin şekilde daha iyi performans gösterirler. Aynı zamanda farklı bir dille iletişim kurmayı öğrenmeleri onların odaklanma yeteneğinin arttırır ve daha yüksek düzeyde sosyal-duygusal becerilere sahip olmalarını sağlar.

 

Doğru Bilinen Yanlış 5: Çocukların İngilizce Öğrenmesi Pahalıdır!

Gerçek: Günümüzde İngilizce herkesce konuşulan bir dildir. Bundan dolayı profesyonel olarak İngilizce öğreten kişilerin sayısı da artmıştır. Bu sebeple İngilizce öğrenmek düşünüldüğü kadar ya da eskiden olduğu kadar pahalı bir etkinlik değildir! Çocuğunuz için online araçlardan, sanal öğretmenlere hatta ücretsiz Youtube videolarına kadar birçok yöntemden faydalanabilirsiniz. Ya da daha profesyonel bir eğitim almak isterseniz English Time’da her yaş ve bütçeye uygun farklı eğitim paketlerinden faydalanabilirsiniz! Emin olun İngilizce öğrenmeyi tercih etmemenin masrafı öğrenmekten çok daha pahalıdır!