İngilizce öğrenmek hayatınız için birçok açıdan önemlidir. Öncelikle daha iyi bir iş bulma olasılığınız artar ve farklı ülkelerden ve kültürlerden insanlar ile iletişim kurmanız hayata ve yaşadığınız durumlara olan bakış açınızı değiştirir.

 

Peki, İngilizce öğrenmenin diğer faydaları nelerdir biliyor musunuz? English Time olarak İngilizce öğrenmek hakkında 10 ilginç gerçeği sizin için sıraladık. Hadi, beraber inceleyelim. 

 

1. İngilizce Öğrenmek Beyninizin Yaşlanmasını Engeller!

Yapılan araştırmalar diyor ki İngilizce veya ikinci bir dil öğrenen insanlar yaşıtlardan daha esnek ve genç yapıda bir beyine sahipler. Bu da yaşıtlarınızdan daha hızlı gelişebilen ve daha sağlıklı bir mental yapıya sahip olmanız demek. Ayrıca beyin sağlığınız için faydalı olduğu ifade edilen oyun ve uygulamaların aksine ikinci bir dil öğrenmek sayesinde hayatınıza somut bir fayda da kazanabilirsiniz. Örneğin, farklı bir kültürü tanımak ve farklı ülkeye taşınabilmek gibi. 

 

2. İkinci Bir Dil (İngilizce) Bilen İnsanlar Sorunlar ile Daha Kolay Başa Çıkarlar

İkinci bir dil öğrenmek kendi başına sorunlar ve farklı mücadeleler ile kaplı bir yolculuğa çıkmak demektir. Bu mücadeleleri başarılı olarak aşan ve dil öğrenmek konusunda başarılı olan insan sayısı o kadar da fazla değildir çünkü bu sorunları aşmak her zaman kolay olmayabilir. Durum böyle olunca, bütün bu sorunları aşarak başarılı bir şekilde ikinci bir dil öğrenmiş olan insanlar gelecekte de karşılarına çıkan sorunları çözümlemek konusunda daha başarılı olurlar. Bu kesinlikle 21. yüzyılda aranan en önemli özelliklerden birisidir. 

 

3. İngilizce Öğrenmek Kendinizi Öğrenmek Demektir

İngilizce öğrenirken kendiniz hakkında birçok şey öğrenebileceğinizi biliyor muydunuz? Örneğin az önce dediğimiz gibi sorunlar karşısında nasıl bir tepki verdiğinizi ve ne tür çözümleme yollarına başvurduğunuzu gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca farklı öğrenme yöntemlerinden hangisinin sizin için daha etkili olduğunu deneyimleriniz ile birinci elden öğrenebilirsiniz. Ayrıca düzenli ve etkili bir çalışma gerçekleştirmek konusunda ne kadar iyi olduğunuzu geliştirirken kendinizi daha disiplinli bir birey haline getirebilirsiniz. 

 

4. İngilizce Konuşurken Farklı Bir Kişiye Dönüşebilirsiniz 

Birçok farklı araştırmaya göre insanlar ikinci bir dil konuşurken farklı bir kişiliğe bürünebilirler. Bu her zaman büyük bir fark veya değişiklik olmasa bile yabancı bir dil konuşurken farklı bir vücut dili, konuşma tarzı veya espiri anlayışı anlamına gelebilir. Ayrıca sesinizin tonu ve konuşurken yaptığınız duraklamalarda o dilin ses yapısına uyum sağlamak için farklılık gösterebilir. Örneğin genellikle Türkler için İngilizce konuşurken daha derin bir ses tonu ve daha özgüvenli bir vücut dili anlamına gelebilir. Bu da kendiniz hakkında farkında olmadığınız bir kişiliğinizi bulmanızı bile sağlayabilir!

 

5. Üçüncü Bir Yabancı Dil Öğrenmek, İkinci Bir Yabancı Dil Öğrenmekten Daha Hızlı Olacaktır

 Bir şeyi ilk kez yapmak her zaman ikinci kez yapmaktan daha zordur. İkinci bir yabancı dil öğrenmekte buna benzer. Her ne kadar ikinci dilinizi öğreniyor olsanız da bunu bilinçli olarak ilk kez yapıyor olacağınız için sıradaki dil öğrenişinizde daha kolay olduğunu hissedebilirsiniz. Ayrıca bu süreç siz her dil öğrendiğinizde devam edecek ve gittikçe dil öğrenmek konusunda daha yetenekli hale geleceksiniz!

 

6. Bazı İnsanlar Diğerlerinden Daha İyi Dil Öğrenebilirler 

Bilim insanlarının yaptıkları araştırmalar gösteriyor ki bazı insanlar yabancı bir dil öğrenmek konusunda normal insanlardan daha yetenekli olabilirler. Bunun sebebi ise yetiştirildikleri kültür ve ülkede konuşulan dil sayısı ve yetiştirilme şekilleri gibi dış etkenler olabilirken aynı zamanda beyinlerindeki dil öğrenme ile alakalı bölgelerin normal insanlardan daha büyük olması gibi genetik etkenler de etkili olabilir. Bir sonraki sefer kendinizi diğer insanlar ile ne kadar hızlı öğrendiğiniz konusunda karşılaştırırken bunu aklınızda tutmanız daha iyi olacaktır. 

 

7. Dünyada 150’den Fazla İngilizce Lehçesi Bulunur!

İngilizce öğrenmek her ne kadar çok standart bir sistem gibi gözükse bile 150’den fazla aksan ve lehçe bulunduğunu biliyor muydunuz? Bu lehçeler sadece bir ülke içinde küçük değişikler demek olabilirken bazenleri farklı ülkelerde tamamiyle farklı yapılar kullanılması demek olabilir. Örneğin doğduğundan beri İngilizce konuşan Amerikan birisi için bile İrlandalı veya İskoçyalı birisinin aksanını anlamak zor olabilir. 

 

8. İngilizceyi İkinci Bir Dil Olarak Konuşan ve Öğrenen İnsanların Sayısı Anadili Olan Kişi Sayısından Daha Fazladır! 

İngilizcenin dünya ekonomisinde ne kadar güçlü ve yaygın bir dil olduğunu düşünürsek İngilizce öğrenen kişi sayısının fazla olması hiç de şaşırtıcı olmayan bir gerçektir. 2015 yılında yapılan istatistiklere göre sadece 2015 yılında dünyada yaklaşık 1.5 milyar İngilizce öğrenmeye çalışan kişi olduğu tahmin edilmektedir! Günümüzde ise bu rakamın iki veya üç katına çıktığını düşünmek yanlış olmayacaktır. 

 

9. İngilizce En Çok Kelime Sayısına Sahip Dildir

İngilizce hakkında bir diğer ilginç gerçeklerden birisi ise dünyadaki en çok kelime sayısına sahip dil olmasıdır. Yaklaşık 790.000 kelimeye sahip olan İngilizce birçok bilimsel kelime kökeninin de sahipliğini yapar. Ayrıca yapılan istatistiklere göre yılda yaklaşık 5.000 yeni kelimenin eklendiği tahmin edilmektedir.

 

Sonuç olarak, İngilizce öğrenmek zengin bir tarihe ve çeşitli kültürel etkilere sahip, ilginç ve karşılığını veren bir deneyim olabilir. Almanca dilinden küresel olarak bir lingua franca olarak konumunu alan İngilizcenin, benzersiz ve ilginç bir hikayesi vardır. Dil öğrenicisi ya da yerli olsanız bile, İngilizce dilinde her zaman daha fazlası keşfedilecek şeyler vardır. Peki neden bugün İngilizce hakkında daha fazla öğrenip, bu ilginç gerçeklerin anlama ve İngilizceyi anlamaya nasıl katkıda bulunabileceğini keşfetmeyeseniz?