Birçok öğrenci, online veya yüz yüze özel derste çalışmanın hangisinin daha avantajlı olduğundan emin değildir. İki dersin de avantajları farklı olmakla beraber bu avantajlar arasındaki seçim öğrenciden öğrenciye değişmektedir. Her şey bireysel seçime bağlı olmakla beraber, her iki çalışma türünün de kendince tercih edilme sebepleri vardır. 

English Time ile her iki seçeneği de deneyebilirsiniz. Bu yazıda, her iki tarafın da özelliklerini vurgulayarak siz öğrencilerimize bu artıları kendi özelliklerinize göre değerlendirme şansını veriyoruz. 

Yüzyüze Özel Derslerin Avantajları

  1. Beden Dili İngilizceyi Anlamanıza Yardımcı Olur

Yabancı bir dili anlamak her zaman kolay olmayabilir, ancak başkalarıyla yüz yüze konuştuğumuzda beden dilinden ve insanların hareketlerinden çok fazla ipucu alabiliriz. Özellikle el, kol hareketleri ve jestler, öğretmen ve diğer öğrencilerle olan iletişimimizi zenginleştirirler. Bunları online derslerde bulmak kolay olmayabilir. 

  1. Daha Fazla İnsanla Tanışmak

Dil okulları gibi başka insanlar ile paylaşılan bir fiziksel alanda çalışmanın temel yararı, diğer insanlarla planlanmamış karşılaşmaların olması ve beklenmedik bağlantılara yol açabilmesidir. Aynı zamanda farklı insanların tecrübelerinden faydalanmak ve onların çalışma yöntemlerini dinlemek de sizin için çok faydalı olabilir.

  1. Daha Fazla Destek Alabilmek

Bir dil kurumunda İngilizce ders almanın faydalarından birisi de öğretmenlerin dışında sizi destekleyebilecek kişilerin olmasıdır. Eğitim danışmanları, öğrencileri olabilecek tüm sorun ve sorularında destekleyerek aldıkları derslerin daha faydalı olmasını sağlarlar. Aynı zamanda öğretmen ile öğrenci arasında bir köprü kurarak iletişimin daha kolaylaşmasını sağlarlar. English Time’da danışman ekibimiz sizin sorularınızı ve ihtiyaçlarınızı karşılamak için her zaman hazırlardır.

  1. Öğretmenle Yakın İletişim

Yüz yüze derslerdeki öğrenciler, dersten önce veya sonra öğretmenleri ile sohbet kurmak için daha fazla fırsata sahip olabilirler. Bu sohbetler öğretmen ve öğrenci arasındaki bağı arttırabilir ve derslerin daha verimli geçmesine sebep olabilir. Aynı zamanda aralarda diğer öğrenciler ile sohbet kurmak da sosyalleşmek ve İngilizce konuşmayı pratik etmek için iyi bir fırsat olabilir. 

  1. Ekranın Dışında Gerçek Bir Zaman

Hepimiz ekranlarda vakit geçirmeye alışmış olsak da, günümüzün en azından bir kısmını çevrimdışı olarak geçirmeye, sohbet etmeye ve başkalarıyla çalışmaya ihtiyacımız vardır. Bu özellikle gençler ve çocuklar için olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır.

  1. Teknoloji Her zaman Beklendiği Gibi Çalışmayabilir

Teknoloji her zaman beklendiği şekilde çalışmaz. İnternet bağlantıları ve cihazlarla ilgili sorunlar eğitiminizi sekteye uğratabilir. Yüz yüze öğretim bu konuda daha esnek ve risksizdir. Farklı formatlar ve materyaller ile farklı durumlara uyum sağlayabilir.

 

Online Özel Derslerin Avantajları

  1. Size Özel Zaman Çizelgesi

Online özel dersler zaman açısından genel olarak çok daha esnek olabilir. Size gerçekten uygun bir program düzenlemek genellikle daha kolaydır. Günleri ve saatleri hatta çalıştığınız dakikaları bile ayarlayarak daha esnek olabilirsiniz. English Time bu esnekliği sizin için sağlayarak haftanın her günü ve saati size özel programlar oluşturur. 

  1. Online Dersler Daha Ucuzdur

Çevrimiçi sınıflar yüz yüze kurslardan daha ucuzdur. Teknoloji sayesinde evinizden çıkmadan öğretmeniniz ile kendi rahatlığınızda bağlantı kurabilirsiniz. Derslerin düşük maliyetinin yanı sıra ulaşım derdinin olmaması ile bütçelerini sınırlamak isteyenler için çevrimiçi öğrenme daha cazip kalır. 

  1. Utangaç Öğrenciler Online Derslerde Daha Rahat Edebilir

Bazı öğrenciler, özellikle gençler ve çocuklar, tanımadıkları insanlarla beraber olmaktan hoşlanmaz ve çekinirler. Yüz yüze dersler bu çekingenliği aşmak için iyi bir fırsat olabilirken öncelikle online dersler ile başlamakta iyi bir fikir olabilir. 

  1. Teknoloji

Corona virüsü ile beraber online eğitimin popülerliğinin artması ve diğer çalışma ve çalışma alanlarındaki gelişmeler ile hiç şüphe yok ki, son yıllarda çevrimiçi sınıflar genişlemiş, öğrenmeyi geliştirilebilecek teknolojik uygulamalar yaygınlaşmıştır. Öğretmenler ve öğrenciler belki de teknoloji ile beraber çevrimiçi sınıflardan geleneksel sınıflara göre çok daha fazla verim alabilirler.